Екскурсія: рятувальники запросили в гості хотинських гімназистів

12.04.2016 08:41

Минулого тижня рятувальники Хотинщини запросили учнів міської гімназії до 7-ї державної пожежно-рятувальної частини у Хотині. Учні на власні очі побачили вогнеборців, спецтехніку, на якій рятувальники виїжджають на виклики й ліквідацію надзвичайних ситуацій, та навіть самі спробувати себе у ролі пожежників.

На початку зустрічі головний інспектор Хотинського райвідділу ДСНС Сергій Тодорюк нагадав школярам, що варто робити для уникнення пожежі вдома та як треба діяти під час загорання у квартирі чи будинку. Також дітей вчили, як слід поводитися під час відпочинку на природі, в тому числі в лісі та на водних об’єктах.
Найцікавішою для гостей виявилася практична частина, і це не дивно, адже вогнеборці продемонстрували пожежно-технічне обладнання кожного автомобіля, а також пояснили, як воно використовується при здійсненні аварійно-рятувальних робіт. Крім того, хлопчики та дівчатка мали змогу посидіти в кабіні пожежного спецтранспорту.
Також школярів ознайомили із побутом вогнеборців, показали, де вони можуть відпочити чи пообідати у вільний час.
 Дитяча радість та щирі усмішки свідчили про те, що захід, окрім корисних знань, подарував гімназистам чимало позитивних емоцій, тому на запрошення рятувальників ще раз відвідати пожежно-рятувальну частину вони з радістю погодились.