На полігон одні спішать, інші ховаються

23.03.2016 12:07

Приклад показують жінки-держслужбовці та керівники району.

– У деяких селах, як наприклад Ставчанах, усі чоловіки виявили готовність пройти навчання на полігоні, і навіть просили виписати повістки також їхнім кумам, бо хочуть разом пройти підготовку, – зазначив районний військовий комісар Ігор Шевчук. – А в окремих населених пунктах ніхто поки не відгукнувся. Хочу ще раз наголосити, що тих, хто пройде навчання на полігоні, в зону АТО не заберуть! Адже це категорії, які наразі не підпадають призову за мобілізацією.

Райвійськком Ігор Шевчук закликав сільських голів оповістити кожного військовозобов'язаного, яким за повістками потрібно з'явитися у військкомат для проходження на навчальних зборів Хотинського району, щоб не зірвати такий важливий захід.

Кожен чоловік, зважаючи на неоголошену війну на сході, має "потримати в руках автомат" – пригадати навички або навчитися стрільби зі зброї, оволодіти азами тактичної підготовки та надання першої медичної допомоги. На полігоні також навчать як нести службу на блокпостах і де вони саме будуть організовані, за умови оголошення (не дай Боже) військового стану в країні. Про це говорили керівники району, зокрема голова районної ради О. Плаксивий та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Марцинкевич. Вони звернулися до очільників громад сприяти оповіщенню військовозобов'язаних, а також розповіли, що теж особисто візьмуть участь у навчальних зборах.

Виявили готовність відправитися на полігон і чимало жінок-держслужбовців.