Олександр Фищук: ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЛІКВІДАЦІЮ ХОТИНСЬКОГО РАЙОНУ – НЕПРАВДИВА

15.03.2016 16:52

Хотинщина – це історична земля, яка знана не лише в Україні, а й за її межами,  і посадовці на всіх рівнях влади усвідомлюють її цінність як адміністративно-територіальної одиниці, наголосив очільник краю.

Коментуючи ситуацію щодо ліквідації Хотинського району, голова облдержадміністрації Олександр Фищук під час ефіру на телеканалі ТВА зазначив, що Хотинщина – це історична земля, яка знана не лише в Україні, а й за її межами,  і посадовці на всіх рівнях влади усвідомлюють її цінність як адміністративно-територіальної одиниці. Він наголосив, що інформація про ліквідацію Хотинського району не є правдивою, повідомляється на сайті ОДА.

– Проводиться реформування в усіх органах виконавчої влади. На мою думку, це правильні кроки. Є велике навантаження на Державний бюджет України, і неможливо утримувати таку кількість держслужбовців. Вирішити цю ситуацію можливо через скорочення кількості працівників в установах, які фінансуються з держбюджету, - зазначив Олександр Фищук. –  Це не означає, що погіршиться ситуація із станом надання адміністративних послуг. У всіх структурах, які реформуються та об'єднуються, відбудуться кадрові зміни. Якщо взяти за приклад прокуратуру, то на території Чернівецької області буде 4 її відділення: у м. Чернівці, м. Кіцмань, м. Сторожинець та смт. Кельменці. Відділення Кельменецького району обслуговує мешканців 3-ох районів, зокрема Хотинського. Крім того, працівники прокуратури будуть працювати і на Хотинщині. Така ж ситуація із поліцією – в кожному районі буде її відділення. На мою думку, важливо не те, де саме та чи інша структура знаходиться, а якість послуг, які вона надає населенню».