У Хотинському технікумі встановили меморіальну дошку колишньому директору

14.04.2017 10:44
«Наше минуле 
творить сьогодення»

«Наше минуле творить сьогодення»

У Хотинському технікумі ПДАТУ відбулася пам‘ятна подія: за ініціативою родини та колективу навчального закладу на фасаді будівлі встановлена меморіальна дошка колишньому директору Миколі Миколайовичу Другаку. Такий захід демонструє ставлення сучасників до досягнень минулих років та увіковічнює пам’ять заслужених робітників, педагогів-новаторів, яким був М. М. Другак.
Він очолював технікум з 1980 по 2000 роки. Микола Миколайович намагався залучати до технічної творчості і раціоналізаторства як учнів, так і викладачів, майстрів, адже розумів, що це шлях до формування майбутніх професіоналів.
За період його керівництва Хотинський сільськогосподарський технікум досяг значного розквіту: збудовано 25-ти квартирний будинок для працівників навчального закладу, здано в експлуатацію другий гуртожиток на 260 місць, капітально відремонтовані приміщення навчальних корпусів, реконструйовано їдальню, обладнано кабінети, лабораторії, споруджено теплицю для забезпечення потреб власної столової, введено в дію 25 метровий критий басейн, зведено ангар для зберігання сільгосптехніки.
Микола Миколайович мав багато цікавих задумів та творчої наснаги, та його раптова смерть у квітні 2000 року не дозволила сповна реалізувати все задумане.
У червні минулого року колектив Хотинського технікуму Подільського ДАТУ прийняв рішення порушити клопотання щодо встановлення меморіальної дошки на вшанування світлої пам’яті Миколи Миколайовича Другака, адже це особистість, яку повинні пам’ятати викладачі та студенти технікуму.
Тож минулого четверга біля головного корпусу зібралися родина М. М. Другака, викладачі та студенти, заступник ректора ПДАТУ, випускники. Після урочистого відкриття меморіальної дошки її освятив благочинний Хотинського району Анатолій Мандрюк.
Володимир ЮЗЬКО,
директор Хотинського технікуму ПДАТУ.