Реформування структур: районне управління юстиції ліквідовують, створюють бюро юридичної допомоги

01.03.2016 11:42

В усій країні, у тім числі і на Хотинщині ліквідовують районні та міські управління юстиції, натомість створюють бюро правової допомоги Міністерства юстиції України.
Про зміни, які відбудуться, читачів «Хотинських вістей» інформує начальник Хотинського районного управління юстиції Олександр Паладюк:
– Постановою Кабміну «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» передбачено ліквідацію усіх органів Мінюсту на районному та міському рівнях. Залишаться лише головні управління юстиції в обласних центрах.
Але хочу заспокоїти жителів Хотинщини: відділи реєстрації актів цивільного стану та державної виконавчої служби залишаться у райцентрі й надаватимуть послуги як і раніше, але будуть підпорядковані обласному управлінню. Тобто і надалі, реєструвати наприклад народження дитини чи шлюб можна у Хотині, а державні виконавці і в подальшому здійснюватимуть примусове виконання рішень судів та інших органів.

Загалом у нас буде скорочено дві штатні одиниці, натомість введуть ще три: для утворення бюро правової допомоги, яке забезпечуватиме жителів району пільгових категорій правовим захистом, представлятиме їхні інтереси в судах, надаватиме доступ до он-лайн послуг Мінюсту.
Раніше центр безоплатної вторинної правової допомоги був тільки у Кельменцях і обслуговував три райони, у тому числі Хотинський, та м. Новодністровськ. А після реорганізації, в Хотині також створять таке бюро, що надаватиме юридичні послуги малозабезпеченим людям та пільговикам.