У Хотині буде нова служба

04.03.2016 08:39

Об‘єднають декілька структур в одну.

Як уже повідомлялося, уряд прийняв рішення про ліквідацію Держсанепідемслужби. Її приєднають до нової держслужби з питань безпечності продуктів та захисту споживачів, до якої увійдуть також ветеринарна і фітосанітарна служби. Мета – зменшення кількості контролюючих органів та консолідація наглядових функцій в одній структурі, що відповідає європейському курсу України.

Коментує заступник головного державного санітарного лікаря м. Новодністровськ, Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів С. А. Безрода:

– Нині Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області перебуває в стадії реорганізації, в тому числі і Кельменецьке міськміжрайонне управління ГУ ДСЕС, до якого входить відокремлений структурний підрозділ держсанепідслужби у Хотинському районі.

У цьому році діяльність територіальної установи держсанепідслужби буде продовжена в новоствореному управлінні Держпродспоживслужби у Хотинському районі згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р.  «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

Голова комісії з реорганізації – начальник управління ветмедицини у Хотинському районі Іван Ткач повідомив, що Державна служба України з питань безпечності продуктів та захисту споживачів може запрацювати уже в березні – після того, як Комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалить розпорядження Кабінету міністрів, яким передбачено фінансування нової служби:

– Ця служба буде утворена шляхом реорганізації Державної ветеринарної та фітосанітарної служб і приєднання до неї Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Держсанепідемслужби.

Нині триває процедура ліквідації тих структурних підрозділів, які увійдуть у новостворену службу. Вона виконуватиме ті функції, що зараз покладені на кожен із них, а також здійснюватиме державний конт­роль (нагляд) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін і контроль у сфері туризму, – зазначив посадовець.

Наш кор.