Знову про наболіле: ініціативна група Хотинщини зустрілася з губернатором

11.03.2016 09:01

Як запевнив Олександр Фищук, облдержадміністрація клопотала про необхідність збереження відділу Національної поліції в Хотині.

Відбулась робоча зустріч голови облдержадміністрації Олександра Фищука з активістами Хотинського району та представниками ініціативної групи на чолі з учасником АТО, депутатом райради Андрієм Коломейцем. Як повідомляє прес-служба ОДА, участь у заході взяли також голова райдержадміністрації Петро Допіряк, в.о. начальника ГУ Нацполіції в Чернівецькій області Сергій Пілігрім, прокурор області Микола Якимчук.

Обговорено актуальні питання, що турбують громаду району, зокрема, щодо об‘єднання низки установ та організацій Хотинського та Кельменецького районів з центром у смт. Кельменці. Йшлося про важливість збереження статусу Хотина як районного центру, повернення до Хотина реорганізованих структур, оновлення керівництва Хотинської райдержадміністрації, розвитку туристичної привабливості регіону.

Губернатор наголосив, що усі чутки про ліквідацію адміністративного центру Хотинщини є безпідставними, а зміна територіальної юрисдикції окремих установ спрямована на оптимізацію їх роботи і жодним чином не позначається на якості надання послуг населенню. Олександр Фищук відзначив, що реформа децентралізації передбачає добровільне об’єднання і дає можливість створити потужну громаду, чим має скористатися і Хотин. Він також поінформував, що з метою конструктивного вирішення проблемних питань облдержадміністрацією були надіслані письмові звернення до керівництва  Національної поліції України, Генеральної прокуратури України. Зокрема, облдержадміністрація клопотала про необхідність збереження відділу Національної поліції в Хотині.

Під час зустрічі активісти звернулися до Олександра Фищука з проханням здійснити комплексну перевірку Хотинської райдержадміністрації. Керівник краю запропонував викласти факти, які, на їх думку, свідчать про зловживання службовим становищем чи неналежне виконання посадових обов’язків державними службовцями. За цими фактами і буде проведено перевірку.

За результатами зустрічі вирішено спільно напрацювати тексти повторних листів-звернень до Генеральної прокуратури України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, інших відомств щодо реорганізації структур на місцях. Підтримано пропозицію посилити скоординованість дій облдержадміністрації та активістів Хотинщини, спрямованих на вирішення злободенних проблем району.